De unge løver

Af: Irwin Shaw, Mogens Boisen (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

"De unge løver" følger tre mænd, der kæmper hver sin kamp, mens anden verdenskrig hærger verden omkring dem. Østrigske Christian Diestl er tiltrukket af nazismens løfter om en bedre fremtid, og han er villig til at ofre jøderne for at opnå den. Men kan nazisterne holde deres løfte, og vil det være omkostningerne værd for ham?

Den amerikanske jøde Noah Ackerman lider under den grove antisemitisme i den amerikanske hær, men aner ikke hvilke rædsler, der kan vente ham, hvis han ender i nazisternes udryddelseslejre.

Den protestantiske amerikaner Michael Whitacre kæmper en ganske anderledes kamp. Hans liv er tomt og ligegyldigt, netop fordi han intet har at kæmpe for eller imod.

"De unge løver" er en klassiker inden for krigslitteraturen og er med på den britiske avis The Guardians liste over bøger, som enhver bør læse. Irwin Shaw (1913-1984) var en amerikansk manuskript- og romanforfatter, som har solgt over 14 millioner bøger verden over. Irwin Shaw står blandt andet bag romanen "The Young Lions", der er blevet filmatiseret med Marlon Brando i hovedrollen.

Yderligere informationer