Erindringer af og om Jens Adolf Jerichau

Af: Nicolai Bøgh

Læseprøve

Beskrivelse

Den danske billedhugger Jens Adolf Jerichau levede et spændende liv som billedhugger og professor på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han rejste vidt omkring i Europa og var en del af de fineste kunstnerkredse sammen med sin hustru, maleren Elisabeth Jerichau-Baumann. Men med det store talent og skabertrangen fulgte også et tungsind, der kastede skygger over det lykkelige ægteskab, de mange nære venskaber og den strålende karriere.

I "Erindringer af og om professor Jens Adolf Jerichau" beretter Nicolai Bøgh om den store kunstner, der ofte igennem deres lange venskab bad ham skrive hans biografi efter hans død. Indimellem gav han Nicolai Bøgh nogle skriverier, som han ville kunne bruge i biografien, og bogen består således både af Jens Adolf Jerichaus egne erindringer, andres fortællinger om ham samt forfatterens egne minder fra det lange venskab.
Nicolai Bøgh (1843-1905) var dansk digter, lærer og personalhistorisk forfatter. Han har skrevet en lang række bøger om store danske kulturpersonligheder heriblandt Elisabeth Jerichau-Baumann, Kamma Rahbek og Christian Winther. Bøgh blev udnævnt til både titulær professor og Ridder af Dannebrog som anerkendelse for sit litterære arbejde.

Yderligere informationer