Franske fristelser - Les plats
Af: Mad & Bolig
LæseprøveBeskrivelse
Om franske kvinder siger man af og til, at de har det helt særlige ’je ne sais quoi’. Det tilfældigt elegante og appetitlige, som ikke kan defineres præcist og derfor er svært at genskabe. Det franske køkken er i den grad også i en klasse for sig, men heldigvis for os, der ikke er vokset op i en provencalsk baggård, kan maden godt sættes på formel via opskrifter. Fransk mad har gennem århundreder været forbundet med finere gastronomi, udsøgte råvarer og masser af fløde, fedt og smør. ’Le goût est dans la graisse’ – smagen sidder i fedtet! Men fransk madlavning er også trylleri, kunst og nyskabelse. Det er at omdanne ét til noget andet: Æg, mel og mælk bliver til en knejsende soufflé, et drys sukker til et knasende karamellåg. Uhyrlige mængder af smør pisket med æggeblommer danner en glat og cremet sauce hollandaise, og lige så uhyrlige mængder af smør æltet med mel bliver til croissantens tusind smuldrende lag. Der blancheres, braiseres, pocheres og sauteres. Frankrig har overvældende stolte traditioner for det gode måltid, og fransk mad sætter nydelsen før alt andet. Det er raffineret, det er traditionsrigt, det er fransk, og det er fristende!
Yderligere informationer
-
E-bog
-
EPUB (Reflowable)
EPUB (Reflowable)
-
Vandmærket
Vandmærket
-
Aller Media
-
9788793265110
-
21-04-2015
Pris DKK: 43,50
Denne bog er enten DRM-kopibeskyttet eller har Fixed layout
Hvis bogen er DRM-kopibeskyttet eller har Fixed layout, skal du bruge et særlig program for at læse bogen. Se anbefalinger til specifikke programmer her: Værd at vide om e-bøger og lydbøger
OBS!
Denne e-bog er beskyttet med Adobe DRM beskyttelse.
E-bogen kan kun læses i Adobe Digital Editions eller Bluefire Reader.
E-bogen kan ikke læses på Kindle, i Adobe Reader eller i iBooks.
Læs mere om programmer og print af e-bøger her.