Miniardæren

Af: Knud Pedersen

Læseprøve

Beskrivelse

"Jeg må altid undre mig over, selvom tiden snart ikke længere er mig forundt at undre mig, at ligegyldigt på hvilket tidspunkt jeg gør status, så indeholder status altid de samme og i almindelige livsregnskaber sikkert usædvanlige poster.

Det gælder også her i september 1999."Knud Pedersen kalder sig selv miniardær. Og hvad er en miniardær så? Jo, Knud Pedersen definerer det som en person, der har en stor mængde af noget, der ikke har nogen som helst økonomisk værdi og ikke kan bruges til noget som helst – andet end i en bog som "Miniardæren".

"Knud Pedersen kan kunsten at se noget helt andet end alle andre. "Miniardæren" er værd at læse." –Kristeligt Dagblad Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

Yderligere informationer