Richard den Anden

Af: William Shakespeare, Edvard Lembcke (oversætter), Erik H. Madsen (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Det historiske drama Richard den Anden bygger på Holinsheds Krønike fra 1587 og handler om dilemmaet ved at være retmæssig konge – Guds statholder på jord – uden at kunne leve op til kongeværdigheden. Richard er nydelsessyg og lunefuld. Bolingbroke, hertug af Hereford, er hans modsætning, en forstandig politiker, der forstødes af kongen, tiltager sig magt og trone som Henrik den Fjerde og tvinger Richard til at abdicere. Handlingen var sprængfarlig på Shakespeares tid, hvor man ikke mente, at en retmæssig konge kunne abdicere.

Skuespillet foreligger her i Erik H. Madsens bearbejdning (opr. udg. 1976) af Edvard Lembckes klassiske oversættelse. Ebogen er forsynet med introduktion og noter ved Henning Krabbe samt nyt forord af udgiveren.
Den engelske skuespilforfatter William Shakespeare (1564-1616) er bredt anerkendt som verdens største dramatiker. Hans skuespil er oversat til alle moderne sprog og bliver opført mere end nogen anden skuespilforfatters stykker. Udover virket som forfatter arbejdede Shakespeare som skuespiller, og han er endvidere en af Englands allerstørste digtere nogensinde. Han står bag 39 skuespil, 154 sonetter og flere andre digte.

Yderligere informationer